Concurs de Minisumo Lego

CARPA (sobre la sala Torín)
   Diumenge 13 de maig
  de 9:30 a 13:00

(lliurament de premis diumenge

de 13:30 a 14:00, Sala Torín )

   50 places

OBJECTIU

L’objectiu de la competició és tirar a fora de la pista el robot contrincant en menys d’un minut.

CATEGORIES

Hi ha una única categoria.

INSCRIPCIONS

Les inscripcions seran per equips. Al formulari d’inscripció indiqueu el nom de l’equip i a l’apartat d’observacions el nom i els cognoms dels components de l’equip. Els equips poden ser com a màxim de 3 membres.

NORMES

Els participants han de tenir entre 9 anys i 16 anys. Es diferenciaran en dues categories: una de primària i una segona de secundària.

Es competirà damunt d’un taulell. El taulell és un cilindre de 94 cm de diàmetre (amb la línia negra) i 1,6 cm de gruix. El taulell serà pintat de blanc mat amb un acabat llis i està delimitat per mitja d’una tira de cinta aïllant de 2 cm de gruix. Per tant la part interior del taulell fa 90 cm

Els combats són de dos robots, cadascun dels quals està controlat per un equip format per màxim cinc persones.

El robot ha d’estar enterament construït amb peces de LEGO. Es poden utilitzar 3 motors.

Els límits de l’estructura del robot al començar la prova al taulell (amb peces de muntatge incloses) han de ser de 30cm (llargada) x 25cm (alçada) x 25cm (amplada). L’àrbit ho comprovarà sempre que ho cregui necessari.

Només una persona de l’equip pot acostar-se al taulell i engegar el robot en la posició i moment que el jurat li determini. Un cop activat el robot, caldrà que els components de l’equip guardin una distància mínima de 30 cm des del cantell del taulell.

Un cop hagi començat el combat, no es podrà tocar el robot fins que s’ha finalitzat l’enfrontament. En cas que algú el toqui, el seu equip haurà perdut el combat.

ASPECTES DE LA COMPETICIÓ

Un robot guanya si fa caure el robot contrari fora de la pista. S’interpreta que un robot ha caigut si alguna de les rodes surt fora de la pista.

Dos robots empaten si cap dels dos robots aconsegueix treure l’altre de la pista en el temps prefixat més avall.

Cada enfrontament entre robots constarà de 3 combats. Al començament del 1r combat els robots es situaran mirant cap a la dreta respecte al contrincant, tal com s’indica a la figura 1. Al començament del 2n combat els robots es situaran mirant-se frontalment , tal com es veu a la figura 2 i al començament del 3r combat se situaran mirant cap a l’esquerra respecte al contrincant, tal com es veu a la figura 3.

     
figura 1 figura 2 figura 3

La durada màxima de cada combat és d’un minut.

Si un robot guanya un enfrontament obté 1 punt (un forat). Si els dos robots empaten es farà un altre combat mantenint l’ordre de les posicions fins que algun robot guanyi i l’altre perdi. Si un robot perd, no obté cap punt.

Durant la fase general que durarà aproximadament dues hores, cada equip s’anirà enfrontant amb la resta d’equips. Hi haurà diferents taulells i cada grup s’haurà de buscar el seu contrincant i un taulell per poder jugar. No està permès enfrontar-se més d’una vegada contra un mateix equip ni fer dos enfrontaments seguits a la mateixa taula. Passaran a la fase final el 4 equips que han obtingut la major puntuació d’entre tots. En cas que hi hagi un empat en la 4a posició es farà un enfrontament entre els equips que hagin empatat. (els aparellaments es realitzaran per sorteig).

Durant la fase final s’enfrontarà el robot situat a la 1a posició de la fase general amb el 4t; i el 2n s’enfrontarà amb el 3r. El guanyador del primer enfrontament competirà amb el guanyador del 2n i el que guanyi aquesta final serà el campió absolut de la competició. Després es farà una final entre els altres dos equips per saber el 3r classificat.

Entre enfrontament i enfrontament es pot modificar el robot o la programació. Si aquest es desmunta o cau alguna peça durant un combat, es retirarà la peça despresa i al següent combat es retornarà.

El jurat es reserva el dret de fer els advertiments pertinents en cas que alguna situació pugui ser motiu de conflicte. La decisió del jurat serà inapel·lable.

Es desqualificarà sense dret a reclamació qualsevol equip que mantingui una actitud poc decorosa o una actitud antiesportiva com llenguatge violent o burles davant el seu oponent.

El pes màxim del robot és d’1,2kg. L’àrbit ho comprovarà sempre que ho cregui necessari.

ASPECTES SOBRE LA PROGRAMACIÓ DEL ROBOT

S’ha de programar el robot de forma que estigui com a mínim 5 segons parat al començament de cada part de l’enfrontament.

Es pot utilitzar qualsevol programa, exceptuant els que utilitzin connexió via bluetooth o radiocontrol.

Es poden utilitzar robots amb controladors NXT, RCX o EV3.

El programa del robot pot ser el mateix o diferent per a cada una de les tres posicions inicial del combat.

PREMIS

Una samarreta de Robolot 2018 per a tots els participants.
Tots els premiats obtindran un diploma de reconeixement oficial de Robolot.

Un primer premi: 200€ i un robot 3D Imagina Arduino.
Un segon premi: 100€ i un robot 3D Imagina Arduino.
Un tercer premi: un robot 3D Imagina Arduino.